Premie autoverzekering steeds gevarieerder

De ene automobilist is de andere niet. Niet alleen waar het zijn rijstijl en het aantal kilometers betreft, ook als het gaat om de auto zelf en zijn woonplaats. Nu al betalen autobezitters in gebieden waar meer verkeer is en relatief meer ongelukken gebeuren vaak al een hogere premie dan automobilisten die op rustigere plaatsen wonen.

Verzekeraars krijgen steeds meer oog voor dergelijke verschillen. De verwachting is daarom dat ze deze in de nabije toekomst steeds vaker zullen meenemen in de premieberekeningen van hun autoverzekeringen.

Hogere premie voor hardrijders...

Zo krijgen de plannen om notoire hardrijders meer premie te laten betalen steeds concretere vormen. Door middel van speciale apps die zijn ontwikkeld voor smartphones kunnen verzekeraars inzicht krijgen in het rijgedrag van hun verzekeringsnemers. Momenteel voert Vodafone samen met een verzekeraar tests uit in het Verenigd Koninkrijk en wordt er ook in Nederland met verzekeraars over de mogelijkheden gesproken.

...en diefstalgevoelige auto’s

Een andere gedachte is om de premies te verhogen voor auto’s die een hoog diefstalrisico lopen. Voor populaire modellen van veelal Duitse automerken zoals Audi, BMW en Volkswagen zou dan meer moeten worden betaald dan voor vergelijkbare modellen van andere merken.

De beste deal

Wat voor jou de beste deal is voor een autoverzekering, hangt af van steeds meer factoren. Wil je de beste autoverzekering voor de scherpste prijs, nu én in de toekomst? Bereken dan eenvoudige de goedkoopste autoverzekering via onze website.

07-06-2013